Få ut det tomma ledarskapet! – Ledarskap i små grupper

23
Få ut det tomma ledarskapet!  – Ledarskap i små grupper
Få ___ ur ledarskap

Hur tycker andras sätt om dig – eller vad de har sa om dig – påverka din tjänst? Hur fungerar det som du tänker på själv, kanske baserat på de band som fortsätter spela i ditt huvud av vad andra har sagt till eller om dig, påverkar din tjänst?

Om vi ​​är ärliga, så är min gissning att de flesta om inte alla våra tjänster har påverkats mycket av vad andra eller vad vi tycker om oss. Jag undrar om vi ens inser hur mycket de rösterna har hindrat våra ministerier. Jag vet. Jag har hört och hör fortfarande de rösterna i mitt huvud. “Du kan inte …” “Du kommer aldrig …” “Du är inte …” “Du har inte tillräckligt…” “Du är inte … nog.”

Jesus och aposteln Paulus var särskilt medvetna om och empatiska mot denna fråga, och båda ville vara säkra på att Kristi efterföljare inte föll för Satans trick. I morse läste jag 1 Timoteus 4 och stötte på en betydande uppmuntran från aposteln till hans underbarn, Timoteus, “Låt ingen se ner på dig för att du är ung” (v. 12).

Vad sa folk till Timothy? “Du är för ung. Du kan inte …” Paulus sa åt Timothy att inte lyssna på dem eller ägna alltför mycket uppmärksamhet åt vad de tyckte om honom. (De Ny levande översättning översätter det som “Låt ingen tänker mindre på dig för att du är ung.”)

Timothy var ung. Det var förmodligen bara ett av de förmodade “hindren” han hade för fruktbar tjänst. Vad är det för dig? Hur skulle du fylla i det tomma?

Låt ingen tänka mindre om dig för att du är _____.

Vad står i tomrummet för dig? Vad har andra sagt till dig eller vad säger du till dig själv?

Det är ett trick! Det är ett bedrägeri från bedragaren själv. Det är en ren lögn.

Låt ingen tänka mindre på dig eller se ner på dig av någon anledning.

”För vårt hopp till den levande Guden, som är alla människors och i synnerhet alla troendes Frälsare” (v. 10).

“[God] sa till mig, ‘Min nåd är tillräckligt för dig, för min kraft fullkomnas i svaghet” (2 Kor. 12:9).

”Jag är vinstocken; ni är grenarna. Om du förblir i mig och jag i dig, kommer du att bära mycket frukt; förutom mig kan ni ingenting göra” (Joh 15:5).

“Det som är omöjligt med människan är möjligt med Gud” (Luk 18:27).

“Ty allt kan jag göra genom Kristus, som ger mig kraft” (Fil. 4:13).

Allt. Du kan göra vilken tjänst som helst Gud har gett dig att göra – i ditt hem, i din lilla grupp, i din kyrka, i ditt grannskap eller på din arbetsplats – inte genom din styrka, utan genom Kristus, som ger dig styrka.

Ta det du lägger i ditt blankett och ge det till Gud. Ge upp det. Hos Gud finns det inget sådant som “kan inte”.

Fyll sedan i ett nytt tomrum:

Ty jag kan göra _____ genom Kristus, som ger mig kraft.

FRÅGA: Jag skulle älska att höra vad du skrev i den sista blanketten. Vad kan du göra genom Kristi kraft? Vänligen svara genom att klicka på kommentarsknappen nedan.

liknande inlägg