Hitta FAST People – Ledarskap i små grupper

23
Hitta FAST People – Ledarskap i små grupper
Joel Comiskey

GÄSTINlägg av Joel Comiskey, Ph.D., president för www.joelcomiskeygroup.com.

* * * * * * * *

Jag ville verkligen att John skulle ersätta mig som en liten grupppoängperson. Han var kunnig, begåvad, vänlig och sympatisk. Han var en god vän och alltid positiv.

Men han var fel kille. Varför? Han var helt enkelt inte FETT. Eller bättre, han var inte SNABB.

Jag syftar här på akronymer och jag gillar FAST bäst:

F
aithful
Atillgänglig
Servant-orienterad
Tvar och en

FAT fungerar också; det utelämnar bara tjänande-orienteringen och kan förolämpa människor i processen (även om jag gillar att se folks reaktioner när jag säger till dem att jag letar efter FETA människor).

John hade mycket att göra för honom. Men han saknade FA (trohet och tillgänglighet). Jag fick ofta den fruktade texten innan Life-gruppen, “Hej, Joel, förlåt, jag glömde att min son fyller år ikväll.” Okej, det kunde jag förstå. Vi har alla våra glömska stunder. Men några veckor senare fick jag ett nytt sms inför Life-gruppen, “Hej, Joel, jag har precis fått delarna till min trasiga luftkonditioneringsapparat och jag måste installera dem. Jag orkar inte ikväll.”

Men jag var ändå övertygad om att John var den enda. Jag behöver bara träffa honom oftare, Jag trodde. Eller så kanske han helt enkelt inte förstår vikten av att vara i en liten grupp. Så jag pratade mer med honom, dök upp på hans arbete för ett besök och gav honom mer uppmärksamhet. Och under dessa tider var han all in. John var positiv, självsäker och trevlig.

Men några veckor senare fick jag det där ödesdigra, vanliga texten, “Hej, Joel, jag mår bara inte bra. Min rygg gör verkligen ont. Jag måste avboka ikväll.”

Johns problem var inte hans förmåga att leda gruppen; det var ett internt prioriteringsproblem. Han saknade det djupa engagemanget att göra Life-gruppen till sin prioritet. Det var ett värdeproblem. Han var bara inte SNABB. Nu kanske han kommer dit, men jag insåg att jag helt enkelt var tvungen att rikta min uppmärksamhet mot någon som redan var SNABBT.

Tom var SNABB. Ja, han var en nyare kristen och hade vissa personlighetsegenskaper. Han saknade kunskapen om John, men ack var han SNABB. Han missade aldrig och var till och med i tid. Jag kunde lita på Tom. Visst, Tom behövde mer träning och jag skulle behöva jobba med honom, men han var SNABBT. Jag skulle inte få det fruktade sms:et på Life group night.

Jag har blivit påmind av den här upplevelsen att leta efter dem som är SNABBA. Det finns många begåvade människor i världen, men om de inte värderar det lilla grupplivet tillräckligt mycket för att göra det till en prioritet, kommer de aldrig att vara den typen du kan lita på.

Ordspråksskribenten sammanfattade mina känslor exakt: “Som en dålig tand eller en halt fot är att lita på de otrogna i svåra tider” (Ordspråksboken 25:19). Trofasthet och tillgänglighet överträffar alltid talang, personlighet och expertis. Någon sa med rätta att det mesta av det vi kallar framgång bara är att dyka upp. Att bara dyka upp gång på gång vinner striderna och placerar människor i en position att lära sig, växa och uppnå fantastiska saker.

När du vill utveckla ledare i din grupp, kom bara ihåg att ditt ledarskapsval måste börja med dem som är SNABBA.

FLERA INLÄGG OM ATT HITTA RÄTT PERSONER FÖR LEDARSKAP

“Rätt person” att leda en liten grupp
10 principer du inte får missa för att hitta FEL ledare
Sluta rekrytera!
Sju steg för att dela ledarskapet i din grupp

liknande inlägg